Šilo

Šilo - CroMapsNa sjeveroistoku otoka Krka smjestilo se Šilo, do kojeg će vam trebati 20 kilometara vožnje po najvećem otoku Krku.

Uvala je uskim i niskim poluotokom, koji završava rtom, zaštićena od južnih i istočnih vjetrova. Najlakše je Šilo opisati kao tipično turističko mjesto idealno za rekreaciju i odmor.

Šilo raspolaže dovoljnim kapacitetima u privatnome smještaju te Auto-kampom "Šilo", dok se autohtona jela i pića mogu konzumirati u nekoliko vrsnih ugostiteljskih objekata.

Šilo slavi svoj dan 16. kolovoza na blagdan svetog Roka. Za odmor od gradske vreve Šilo je pravi raj koji nudi iskonski mir.


Šilo iako malo, bogato je raznovrsnim sportsim sadržajima: ronjenje - ronilački klub Neptun, jedrenje na dasci i ostali sportovi na vodi, nogometno i košarkaško igralište, odbojka na pijesku, tenis, popularan je biciklizam s mogućnošću unajmljivanja bicikala, kako u Šilu i okolici tako i na cijelom otoku Krku. Pješačenje, jogging -  šetnice i prirodne staze u Šilu i okolici omogućuju uživanje u čistom i prirodnom morskom zraku. Turističko bogatstvo Šila jesu njegove brojne lijepe, sunčane i prirodno uščuvane šljunčane plaže (uvalice), te posebice poznata pješčana plaža, sa čistim modrim i uvijek ugodnim za kupanje morem, idealna za malu djecu. Vrsni specijaliteti domaće i internacionalne kuhinje, uz autohtono bijelo vino “Žlahtinu” nude se u nekoliko restorana u samom mjestu.